Asustor Recovery

Asustor NAS apparaten is een vrij populaire manier om grote hoeveelheden data op te slaan. In Asustor NASsen, worden de harde schijven gecombineerd tot 1 grote opslag via de RAID technology. Voor wat betreft het bestandssysteem, Austore NASsen zijn doorgaans geformatteerd met het EXT bestandssysteem.

Als de RAID configuratie verloren is of er is een bestandssysteem probleem, dan zal de NAS het niet functioneren en vanuit de gebruiker gezien kan het er als volgt uitzien:

  • In het NAS controle paneel zie je dat de status van de RAID wordt weergegeven als Failed en je kunt geen toegang krijgen tot de data.
  • Uw Asustor NAS gaat niet aan.

In beide gevallen In beide gevallen is er nog een kans om de data te recoveren. U moet speciale software gebruiken die het mogelijk maakt om data te recoveren van uw NAS zoals: ReclaiMe File Recovery software.

Asustor NAS recovery met ReclaiMe

  1. Haal alle schijven uit uw Asustor en label ze zoals ze in de bays zaten. Labelen is niet nodig voor het recoveryproces omdat de software automatisch can detecteren wat de schijfvolgorde was, maar labelen helpt misschien als er nog andere dingen mis gaan.
  2. Sluit de harde schijven van de Asustor aan op de Windows computer. We adviseren om de schijven direct aan te sluiten op het moederbord van de computer via een SATA kabel. Als uw moederbord niet genoeg vrije SATA poorten heeft, dan kunt u ook een USB naar SATA adapter gebruiken.
  3. Download en start de ReclaiMe File Recovery software.
  4. Selecteer uw Asustor NAS volume binnenb de ReclaiMe software. Waarschijnlijk is het volume te vinden onder de Linux md-raid volumes sectie. Asustor volume for recovery
  5. Wacht op het scannen tot de software data inzichtelijk maakt. Houdt u er rekening mee dat de data al vroeg in het scanproces boven water kan komen. U hoeft niet altijd te wachten tot het einde van de scan. Meestal heeft u uw data al na 3-5% van de scan.
  6. Beoordeel het resultaat door de Preview functie te gebruiken. Als afbeeldingen (.jpg, .tiff) of .pdf files worden weergegeven zoals het hoort, dan opent waarschijnlijk de rest van de data ook goed nadat u deze heeft opgeslagen.
  7. Koop de Ultimate licentie.
  8. Kopieer de gerecoverde data naar een opslagmedium die u van te voren heeft klaar gemaakt. Dit kan een externe harde schijf zijn of een andere NAS.
BELANGRIJK:

Als je niet de juiste volumes ziet in Reclaime File Recovery, dan is waarschijnlijk de Linux driver metadata ernstig beschadigd. In dat geval moet u de RAID configuratie eerst achterhalen met de gratis ReclaiMe Free RAID Recovery. Als de parameters zijn achterhaald, selecteert u "Run ReclaiMe to recover data" in ReclaiMe Free RAID Recovery en komt u hier weer in terug.

Heeft u nog vragen?