Data recovery in het geval van een opstart probleem.

In het geval dat je er tegenaanloopt dat Windows niet start, is het eerste wat je doet, kijken of het niet de harde schijf is die het probleem veroorzaakt. Je moet er zeker van zijn dat de schijf zelf in orde is, omadt een poging om de data te recoveren, kan leiden tot meer schade aan de harde schijf.

In het geval van fysieke schade is het beter om de harde schijf direct naar een data recovery bedrijf te sturen of om eersteen image van de schijf te maken om te proberen om de data te recoveren met gebruik van deze image in plaats van de slechte harde schijf.

Boot probleem recovery met ReclaiMe

  1. Neem computere met een goede Windows-installatie en de schijf zal aan deze computer wel zichtbaar moeten zijn. Als de schijf in een laptop zat, kun je hem uit de laptop halen of je kunt een bootable CD gebruiken om de schijf te controleren. Voor meer informatie over het toegang krijgen tot een laptop harde schijf, kijkt u op de Laptop data recovery pagina. Voor de desktop zijn er ook twee opties. De eerste is om de harde schijf los te koppelen en in een andere computer weer aan te sluiten. ; de tweede manier is om een paralelle installatie te gebruiken. Zie (meer details).
  2. Maak een harde schijf klaar waar u de gerecoverde data op wilt slaan. U heeft dezelfde hoeveelheid vrije ruimte nodig als de hoeveelheid data die u verwacht te recoveren. van de slechte harde schijf.
  3. Download and installeer ReclaiMe File Recovery.
  4. Selecteer de slechte harde schijf in de lijst met harde schijven en klik op Start om de data te recoveren.
  5. ReclaiMe laat de te recoveren bestanden en mappen zien tijdens het scannen van de schijf.
  6. Selecteer de mappen en bestanden die u wilt recoveren. In het geval van een boot failure heeft u meestal alle data nodig, dus klik op Save en selecteer Save all van het pop-up menu.

Heeft u nog vragen?