BTRFS recovery

BTRFS is een Linux bestandssysteem die soms wordt gebruikt in ReadyNAS apparaten. Startend in 2013, wisselde NETGEAR naar BTRFS als belangrijkste bestandssysteem in hun NETGEAR ReadyNas apparaten. Synology NAS gebruikte het BTRFS bestandssysteem ook in sommige apparaten. BTRFS heeft veel geutures zoals copy-on-write, checksummingen het maken van snapshots ontwikkelt om de beschermen tegen data verlies; echter je kunt nog steeds data kwijt raken. Het meest waarschijnlijk door een software-bug. Dus, als u geen toegang heeft tot de data op uw BTRFS, kunt u proberen de data te recoveren met speciale data recovery software - ReclaiMe which is in staat om het BTRFS bestandssysteem te lezen onder Windows.

Hoe recover je data van BTRFS

  1. Zorg ervoor dat je genoeg vrije ruimte hebt op een ander opslagmedium of binnen het netwerk om alle gerecoverde data op te slaan. Make sure you have enough free space on another storage or on a network to hold all the recovered data.
  2. Sluit alle schijven uit de NAS aan op een desktop PC, tegelijkertijd.
  3. Download en installeer ReclaiMe File Recovery.
  4. Start ReclaiMe File Recovery, selecteer het BTRFS volume voor de recovery onder de BTRFS sectie en klik op Start.
  5. Data recovery van een BTRFS volume
  6. De besatnden worden getoont zodra ze worden ontdekt. In veel gevallen hoeft u niet te wachten tot de scan klaar is. Zodra u tevreden bent met de BTRFS recovery resultaten, kunt u beginnen met het kopieren van de data.

Wat kunt u verwachten van de BTRFS recovery

BTRFS gebruikt copy-on-write optie, wat betekent dat als u een bestand aanpast, het BTRFS bestandssysteem het oude bestand niet verwijderd, maar de wijziginen schrijft in een kopie van het bestand op een nieuwe plaats. Hierdoor is bestandsfragmentatie mogelijk, wat het kopieren langzamer maakt. Het zelfde copy-on-write meganisme leid ook tot een andere moeilijkheid - de recoverytijd duurt lang omdat er veel verschillende versies van een bestand moeten worden vergeleken en de Metadata moet worden onderzocht het laatste bestand te vinden. Maar, uiteindelijk is de recoverykwaliteit best goed te noemen. .

Heeft u nog vragen?