Buffalo recovery

Er zijn twee typen Buffalo NASsen – Buffalo LinkStation en Buffalo TeraStation. De eerste is ontwikkelt voor thuisgebruikers The first is designed for home users vanwege de relatief kleine cpaciteit en het maximum aantal schijven. 1 tot vier betekent dat de RAID levels zijn gelimiteerd tot RAID0/1/5/10. Hoewel het mogelijk is om vier harde schijven te gebruiken in de Buffalo LinkStation, kan RAID6 kan niet worden geconfigureerd. TeraStation apparaten (tot 12 schijven richten zich op bedrijven en bieden een varieteit van RAID levels aan – van RAID0 tot RAID60. Meesta, gebruikt een Buffalo Linux de md-raid driver om de RAID te beheren. Als md-raid records corrupt raken, kan de driver niet langer toegang geven tot de data die opgeslagen is op de Buffalo die, vanuit het perspectief van de gebruiker, zijn data kwijt lijkt te zijn.

Probleem

  • De Buffalo gaat normaal aan en je kunt waarschijnlijk de NASNavigator openen, maar de RAID ziet er uit of hij het niet doet:
  • Lang wachten op "Discovering Tera/LinkStation on the network" en uiteindelijk een foutmelding, een rode kleur en een "niet geformatteerd" label. Buffalo errors
  • NASNavigator klaagt dat: "A problem or communication error has occurred with LS-WXLC1a. Confirm NASNavigator2 main window." A problem or communication error has occured with...Confirm NASNavigator2 main window.
  • De NAS start helemaal niet op je hebt dus Buffalo data recovery nodig.

Buffalo data recovery

  1. Om de Buffalo NAS data te herstellen, moet je de nas uit zetten en de disks uit de Buffalo halen en ze verbinden met een Windows computer. De voorkeur is aansluiten op de SATA poorten van het moederbord, maar als er geen vrije poorten zijn kun je ook een USB naar Sata adapter gebruiken. Eventueel met externe voeding. (bekijk de video hieronder als voorbeeld).
  2. Download en start de ReclaiMe File Recovery software. ReclaiMe File Recovery is in staat om beschadigde md-raid data te lezen, wat de basis methode is om de NAS data te recoveren.
  3. Laat de software de scannen naar de datapartities. zoek de Buffalo partitie onder de Linux md-raid volumes sectie. Selecteer de partitie en klik op Start.
  4. Buffalo volume for recovery
  5. Buffalo aparaten gebruiken doorgaans het XFS filesystem om de data op te slaan. Daarom zal de map met de naam XFS in beeld komen aan de linker kant van het scherm met hierin alle gerecoverde data van uw Buffalo apparaat. Open de map en controleer de mapstructuur.
  6. Preview de gerecoverde data en sla de bestanden en mappen op die je nodig hebt.

Alle stappen op video

Heeft u nog een vraag?