Hoe een geheugenkaartje op de juiste wijze te koppelen aan uw PC

  1. Neem een kaartlezer (Waarom zou ik een kaartlezer gebruiken?)
    Als u een kaartlezer gaat kopen, neemt u dan uw geheugenkaartje met u mee naar de winkel; in de winkel laat u het kaartje zien en kan personeel u helpen de juiste kaartlezer te vinden. We adviseren ook om de verkopers te vragen de memorykaart in de kaartreader die zij aanbieden te steken, omdat sommige cardreaders niet de juiste labels op de ingang hebben. Kaartlezers zijn te koop in electronicawinkels voor een euro of 10 a 20.
  2. Verbind de kaartlezer aan de computer. Om dit te doen, gebruikt u een usb kabel die eenvoudig te herkennen is aan zijn aansluitingen. Soms wordt er een externe voedingsadapter geleverd bij de kaartlezer. In dat geval moet u ook de ingang voor deze voeding aansluiten op de adapter.
  3. Als u de kaartlezer juist heeft geinstalleerd, ziet u blinkende ledjes op de kaartlezer.
  4. Haal het geheugenkaartje uit het apparaat waar hij in zit (een camera, a mobiele telefoon of iets dergelijks) en zoek de juiste ingang van de kaartlezer.. Onthoud dat de kaartlezer veel verschillende ingangen heeft die varieren van soort en fysieke grootte. .

Connectieproblemen

Als u het geheugenkaartje uit uw mobiele telefoon probeert aan te sluiten op de computer, loopt u mogelijk tegen het volgende probleem aan:

  • U heeft een kaartlezer (U had er al 1 of u heeft er net 1 gekocht) maar het geheugenkaartje pas niet in de sloten van de kaartlezer.
  • Er is geen geschikte kaartlezer voor uw geheugenkaart in de winkel te koop.

Zulke problemen kunnen eenvoudig verholpen worden adapters. Bijvoorbeeld, met de juiste adapter, kunt u een Memory Stick Micro converteren naar een Memory stick mini waar het makkelijker voor is om een geschikte kaart lezer te vinden..

Memory Stick Micro (M2) to Mini adapter

Heeft u nog vragen?