Data error (cyclic redundancy check)

Er zijn situaties waarin je je opslagapparaat verbind met je PC (Een externe harde schijf, een RAID controller of een geheugenkaart) zoals je normaal altijd doet, maar in plaats van mappen en bestanden zie je de foutmelding: “Data Error (cyclic redundancy check)”. Zo'n soort fout komt vaak voor als het operating system heeft geprobeerd om de consistentie van de data opgeslagen op de harde schijf te controleren en tegen problemen aan loopt. Problemen kunnen worden veroorzaak door een foutieve software installatie, schrijffouten, slechte sectoren, of zelfs door een gebrek aan ruimte op de schijf. "Data Error (Cyclic Redundancy Check)" is een behoorlijk serieus probleem die niet kan worden genegeerd. Verder, als de data die op het apparaat staat belangrijk voor u is, accepteer dan niet de melding dat u de schijf moet formatteren. U moet zeker ook geen CHKDSK doen voor een in-place-repair waarbij slechte sectoren vervangen worden door goede.

Data Error

Voordat u probeert de “Data Error (cyclic redundancy check)” te repareren, moet u eerst proberen de data te recoveren middels speciale softwareen de data opslaan op een andere harde schijf.

Hoe moet u data recoveren in het geval van een Data Error (cyclic redundancy check) met ReclaiMe File Recovery

  1. Het eerste wat je moet doen is een harde schijf klaarmaken waar je te redden data naar toe kunt schrijven.
  2. Verbind de schijf met de Data Error (cyclic redundancy check) aan een PC.
  3. Download en installeer ReclaiMe File Recovery naar uw systeemschijf.
  4. Kies de oplsag met de Data Error in de ReclaiMe’s apparatenllijst. Om de schijf juist te identificeren, let u vooral op de opslagcapaciteit en het type connectie (Als u de schijf heeft verbonden via USN, dan vind u hem onder de USB devices sectie).
  5. Data Error Recovery in ReclaiMe
  6. Klik op de Start button. De software laat u de gerecoverde data previewen, nog voordat de software klaar is met scannen.
  7. Als u tevreden bent met het resultaat kunt u een ReclaiMe licentie kopen en de data die u wilt recoveren kopieren naar de andere schijf. To copy all data, choose the top level folder.

Hoe kun je een Data error (cyclic redundancy check) repareren

Zodra u de data op een veilige plek heeft opgeslagen, controleert u de bestanden door ze te openen en kijkt u of ze gelezen kunnen worden. Hierna kun je proberen de Data Error (Cyclic Redundancy Check) te repareren. Omdat deze foutmelding door verschillende redenene kan ontstaan, zijn er ook verschillende manieren om de fout op te lossen. Als de fout was veroorzaakt door een foute software installatie, of door schrijf-fouten, Dan kunt u de bestanden verwijderen die de fout veroorzaken. Als er serieuse problemen zijn, kunt u proberen de schijf te herstellen met CHKDSK. Latern we hier wat dieper op ingaan:

Om CHKDSK te starten gaat u naar Deze Computer. Daar selecteert u de defecte schijf met een rechter klik op de Eigenschappen, dan Gereedshcappen, dan Controleer. Houd er rekening mee dat CHKDSK er lang over kan doen. De tijd is afhankelijk van de opslagcapaciteit van de schijf. Omdat moderne schijven een grote opslagcapaciteit hebben, kan het gebeuren dat het controleren enkele dagen kan duren. Let op dat CHKDSK alleen werkt voor NTFS filesystems (Windows).

We raden ook aan om een S.M.A.R.T. status controle te doen van de schijf, bijvoorbeeld met Cropel of Hard Disk Sentinel. Als je ziet dat er veel slechte sectoren zijn, dan zouden wij afraden de schijf te gebruiken voor de opslag van data omdat volgens onze ervaring, als de schijf begint met het krijgen van slechte sectoren, dit meestal een slecht voorteken is voor de levensduur van de harde schijf en kun je hem het beste weg doen.

Heeft u nog vragen?