Data recovery van een mechanisch defecte externe harde schijf

Een veel voorkomende reden voor harde schijf defecten is het voorkomen van bad sectors op het oppervlak van de harde schijf. Soms kan een harde schijf defect veroorzaakt worden door een lees/schrijfkop probleem of wat catostrofale defecten.

Vanuit het idee van de gebruiker, zien harde schijf problemen kan er uitzien als een systeemcrash als je probeert de harde schijf te benaderen, ongebruikelijke geluiden vanuit de schijf, of de schijf wordt gewoon niet weergegeven onder Deze Computer en/of in Disk Management.

Verbind de schijf direct met een PC

Als u dergelijke symptomen tegenkomt haalt u de schijf uit de behuizing en verbind u hem rechstreeks op een Satapoort op het moederbord van de PC omdat:

  1. De behuizing zelf defect is om omdat de voeding defect is.
  2. SATA bad sectors beter afhandelt dan USB.

Om dit te doen heeft u nodig:

  • Een PC met een vrije SATA poort,
  • een SATA kabel,
  • voedingskabel,
  • Vrije ruimte gelijk aan de ruimte van de defecte externe harde schijf.

Als er geen vrije Sata aansluitingen of voedingskabels meer zijn, kunt u eventueel die van een DVD/CD-speler gebruiken als die aanwezig is in de computer.

Eenmaal verbonden aan de PC, zet u de PC aan en opent u Deze Computer, en controleert u of de schijf wordt weergegeven.

De schijf wordt weergegeven in Deze Computer

Als u de schijf ziet en de data ziet er goed uit, kopieert u de data snel naar een ander opslagmedium. Als u niet tevreden bent met de data, dan moet u een disk image maken. en daarna de data recoveren met gebruik van deze image. Dit komt omdat mechanisc defecte harde schijven slechter worden doordat ze steeds geprobeerd worden opnieuw te lezen.

Zodra de disk image is gemaakt, start u ReclaiMe File Recovery en selecteert u de pijl naar beneden naast de schijven knop en selecteert u Open disk image file), en start u de recovery.

De schijf staat niet in Deze Computer

Controleer of de schijf wel wordt weergegeven in Disk Management. Om Disk Management te openen drukt op op de Windowstoets + R op uw toetsenbord en typt u diskmgmt.msc en daarna Enter. Alle opslagapparaten die verbonden zijn met de computer staan hier.

Als u de schijf ziet, start u met het maken van een disk-kopie zoals beschreven wrodt op deze pagina..

Als uw schijf niet in de lijst staat, is het waarschijnlijk niet mogelijk voor u om zelf de schijf te recoveren. In dat geval kunt u overwegen om de schijf naar een data recovery bedrijf te sturen, zoals > Digirec Data reovery

Alle stappen op video

Heeft u nog vragen?