"Het bestand of de mapstructuur is corrupt en onleesbaar"

Mensen die regelmatig gebruik maken van opslagmedia zoals externe harde schijven, geheugenkaartjes of usb-sticks kunnen de volgende foutmelding tegenkomen:

File or directory is corrupted

Er zijn verschillende redenen voor de“Het bestand of de mapstructuur is corrupt en niet leesbaar” melding:

 1. Een bestandssysteem fout.
 2. Fysieke schade van het opslag apparaat. Extern geweld, vocht binnendringen, statische electrischiteit en andere factoren kunnen de oorzaak zijn van de "Het bestand of de mapstructuur is corrupt of niet leesbaar" melding.
 3. Verschillende virussen kunnen het bestandssysteem of de bestands-metadata van uw harde schijf of uw usb-stick veranderen.
 4. Onveilig verwijderen van het apparaat kan ook leiden tot niet consistente bestandssysteem metadata.
 5. Schade aan de USB poort waar het apparaat me is verbonden.

Hoe repareer je een "Het bestand of de mapstructuur is corrupt en niet leesbaar" melding

 • Herstart de PC. Soms helpt dit.
 • Controleer de USB kabel. Probeer het apparaat met een andere USB poort te verbinden.
 • Formatteer de harde schijf. In veel gevallen kan formatteren de problemen van een beschadigd bestandssysteem oplossen. (Vooral, low-level formatteren). Echter, deze aanpak heeft wel wat eigenschappen - formatteren verwijderd alle bestanden die op uw apparaat opgeslagen staan en uiteindelijk heeft u dan een compleet leeg opslag apparaat. Als u de data NIET nodig heeft, doet u dan het volgende:
  1. Klik Start, type diskmgmt.msc in het zoekveld en druk op Enter.
  2. Indentificeer de harde schijf.
  3. Rechts-klik op de partitie en kies Formatteren.
  4. Stel de formattingsmogelijkheden in zoals het type bestandssysteem. Voor kleine apparaten zoals geheugenkaartjes en USB-sticks gebruikt u FAT32 of exFAT. Voor externe harde schijven NTFS.

Als de data belangrijk is, moet u voordat u gaat formatteren, de data recoveren met speciale software zoals ReclaiMe.

Hoe data te recoveren in het geval van een "The file or directory is corrupted and unreadable" melding

In dit geval is het data-recovery proces eenvoudig. Er zijn geen speciale voorbereidingshandelingen nodig en het duurt doorgaans niet lang. Bedenk van te voren waar u de data naartoe wilt kopieren. Als u van doen heeft met een USB stick, dan heeft u waarschijnlijk nog wel wat Gigabytes vrij op uw computer. Als u een externe harde schijf heeft van enkele terrabytes, dan moet u waarschijnlijk een harde schijf gereedmaken om de data naartoe te kopieren. Ook kunt u de data op een NAS opslaan.

 1. Download, installeer en start ReclaiMe File Recovery.
 2. Kies het apparaat wat u wilt recoveren (Let op de opslagcapaciteit van de harde schijf en het verbindingstype) en klik Start.
 3. Data Error Recovery in ReclaiMe
 4. De software start onmiddelsk met het zoeken naar data en laat u gevonden bestanden previewen. Hoewel niet alle bestandsformaten kunnen worden gepreviewd, worden de meest gebruikelijke afbeeldingsformaten zoals .jpg, .png, and .tiff ondersteund.
 5. Zodra de software klaar is met scannen, kunt u de bestanden opslaan.
 6. Zodra de bestanden zijn opgeslagen, controleert u de gerecoverde data door wat verschillende bestanden te openen - Als ze goed zijn, kunt u de defecte harde schijf formatteren.

Heeft u nog vragen?