"Windows kan de benodigde bestanden niet installeren. Het bestand kan corrupt zijn of ontbreken. Error code: 0x80070570."

Het meest waarschijnlijke dat u deze melding krijgt is als u uw computer herinstalleert of als u uw Operating System update. Een symptoom van deze fout is dat u de foutmelding krijgt: Windows kan de benodigde bestanden niet installeren. Het bestand kan corrupt zijn of missen. Vergewis u ervan dat alle bestanden voor de installatie aanwezig zijn en herstart de installatie. Error code: 0x80070570."

Error 0x80070570

Eigenlijk zijn er behoorlijk wat redenen voor deze foutmedling. De meest gebruikelijke zijn:

 • Random-access memory (RAM) problemen
 • Harde schijf schade
 • bestandssysteem error
 • Windows installatie bestand fout

Laten we het wat meer gedetailleerd hebben over de redenen die deze foutmelding Error 0x80070570 kunnen veroorzaken.

Random-access memory (RAM) problemen

RAM problemen veroorzaken vaak een error 0x80070570. Microsoft heeft een gratis proramma om uw RAM te controleren. Vanaf Windows Vista zit de RAM check ingebouwd. Voor eerdere Windows versies kunt u deze software downloaden. RAM check programmas zijn eenvoudig in gebruik en hebben geen acties van uw kant nodig. Maar, houd u er rekening mee dat de analyse erg langzaam kan zijn. Meer informatie over hoe u uw geheugen kunt testen krijgt u hier..

Als u meerdere geheugenbanken in uw PC heeft, moet u elke geheugenbank apart controleren.

Als de RAM test fouten tegenkomt, is het het eenvoudigste wat u kunt doen om de contactpunten schoon te maken met een droge doek of om andere sloten te gebruiken. Doe de geheugentest met een andere configuratie en controleer het resultaat. Als dat niet helpt, moet u helaas ander RAM geheugen kopen.

Windows installatie bestand error

Meestal kunt u makkelijk ontdekken dat een 0x80070570 error wordt veroorzaakt door beschadigde Windows bestanden.

Vaak, krijgt u de melding kort na het herinstalleren of updaten van het operating system. Als u het OSherinstalleert is de oplossing om de bootfiles nogmaals weg te schrijven. Als u de melding krijgt kort nadat u het OS heeft geupdate, moet u de bestanden die belangrijk voor u zijn kopieren naar een veilige plek, als het systeem u toestaat om dit te doen of u moet de data recoveren met data recovery software. (De gedetailleerde uitleg over hoe u dat kunt doen staat hieronder). Pas als u zeker weet dat al uw waardevolle data nog goed is en veilig is opgeslagen, dan kunt u het Operating System opnieuw installeren.

Harde schijf schade of een bestandssysteem fout

Er zijn een hoop programma's die kunnen controleren wat de startus van uw harde schijf is. Deze programma's lezen en analyseren de zogenaamde S.M.A.R.T. parameters. De lijst van deze parameters is behoorlijk lang en de belangrijkste onder hen zijn: Read Error Rate, Reallocated Sectors Count, Seek Error Rate, Seek Time Performance, Soft Read Error Rate. Als de diagnosesofware u informeert dat de disk fouten geeft, dan ligt dit waarschijnlijk ten grondslag aan de 0x80070570 error.

Als u de diagnosetool niet kunt starten omdat Windows niet start op de PC, dan moet u de harde schijf uit de PC halen en aansluiten op een andere PC en daarna controleert u de disk status.

Als de 0x80070570 error wordt veroorzaakt door een harde schijf probleem of door een bestandssysteem fout dan moet u de schijf vervangen of formatteren. Als de data op uw harde schijf belangrijk is, dan moet u voordat u de schijf vervangt of formatteert, data recovery software zoals ReclaiMe File Recovery gebruiken om de mappen en bestanden te recoveren.

Hoe recovert u data in het geval van een 0x80070570 error

 1. Disconnect de schijf van het moederbord, neem een USB naar SATA adapter en verbind de schijf met een andere computer.
 2. Download en installeer ReclaiMe File Recovery. Installeer de software niet op het apparaat waarvan u de data wilt recoveren!
 3. Selecteer het schijf in de lijst met beschikbare apparaten en klik op Start.
 4. Wacht tot de software klaar is met de scan.
 5. Controleer de recovery kwaliteit met de Preview functie.
 6. succesfull recovery in ReclaiMe
 7. Maak een schijf gereed waar u een kopie van uw gerecoverde data op wilt zetten, zoals een externe harde schijf en verbind u de computer.
 8. Koop een licentiesleutel, activeer de software en start met kopieren.

Zodra uw data is gekopieerd naar een veilige locatie, kunt u de harde schijf formatteren en Windows opnieuw installeren.

Heeft u nog vragen?