"Windows kon het formatteren niet voltooien" foutmelding

Je kunt zo'n melding krijgen als je een verwisselbare harde schijf, een externe harde schijf, een geheugenkaart of usb-stick formatteert. Deze foutmelding kan voorkomen op Windows 7, 8 en 10. .

Windows was unable to complete the format error

Voor je gaat proberen om de fout te herstellen, denkt dan even na of er op het medium belangrijke data stond, of je een backup hebt en of die backup up to date is. Het is belangrijk omdat formatteren de data wist. Als u besluit dat de data belangrijk is, is de enige manier om uw data terug te krijgen, deze te recoveren met speciale software. Als uw doel is om nog steeds is om de schijf te formatteren, volg den de instructies hieronder.

Formatteren met Disk Management

De makkelijkste manier, die helaas niet altijd werkt, is om de schijf te formatteren in Disk Management. Er zijn verschillende manieren om de Disk Management utility te starten. Hier is er 1 van: Klik Start, type diskmgmt.msc in het zoekvenster en druk op Enter.

Zoek dan het apparaat wat u moet formatteren en kijk hierbij naar de opslagcapaciteit en het type medium. (Vaak is het een verwijderbaar medium.

Find the device

Right-Klik op de partitie en selecteer Formatteer.

Select the device for formatting

U zou nu een nieuw venster moeten krijgen, waarin u sugggesties krijgt voor het instellen van o.a. het bestandssyteem. Het is gebruikelijk vat kleine apparaten, zoals geheugenkaartjes en usb-sticks, FAT32 krijgen en externe harde schijven NFTS. Let op of de checkbox Snel formatteren is aangevinkt. Deze u moet deze uitvinken.

Uncheck quick format

Daarna start hte formatteringsproces en deze keer is het waarschijnlijk een succes, zonder fouten.

Een apparaat formatteren in de Veilige Modus

Als de vorige optie niet werkt en de foutmelding Windows was niet in staat om het formatteren te voltooien gebeurt weer, dan kunt u proberen om het apparaat te formatteren in Windows Veilige Modus. Somst kan het besturingssysteem het formatteren niet succeslvol formatteren, omdat het is overladen met andere programma's. U kunt de Veilige Modus te starten:

Klik op Start, type msconfig in het zoekveld en druk op Enter.

msconfig command

In het verschenen scherm, moet u klikken op deBoot tab. Kies Veilige Modus en klik dan op OK.

Safe boot

Op deze manier start u de PC in de Veilige Modus. Daarna kunt u proberen om het apparaat te formatteren zoals u eerder probeerde. Om terug te gaan naar de normale modus, gebruikt u het msconfig commando nog een keer.

Het formatteren van een apparaat met schrijfbeveiliging

Windows can show the De Windows kon het formatteren niet voltooien fout als het betrokken apparaat schrijf beveiliging heeft ingeschakeld. Er zijn USB-sticks en geheugenkaartjes die een schrijfbeveiligings schakelaar hebben. Controleer of uw apparaat zo'n schakelaar heeft en als hij die heeft, zorg er dan voor dat hij is uitgeschakeld.

Een van de manieren om van de schrijfbeveiliging af te komen door middel van Windows:

Klik Start, type gpedit.msc in het zoekveld en druk op Enter.

gpedit command

Dan kiest u Beheers sjablonen onder de Computer configuratie sectie en Klik op Systeem.

remove write protection - step1

Dan kiest u Verwijderbare opslag toegang.

remove write protection - step2

In de verschenen lijst zoekt u Verwijderbare Schijven: Blokker schrijftoegang.

remove write protection - step3

Van de drie opties, kiest u Uitgeschakeld.

remove write protection - step4

Klik op Toepassen en herstart de PC.

Zodra de computer opnieuw opgestart is met de nieuwe installingen, probeert u het apparaat nogmaals te formatteren.

Low-level formatteren

Als geen van de hierboven genoemde opties om het apparaat te formatteren werkt, dan probeert u Volledig formatteren Deze manier van formatteren schrijft nullen naar elke sector op de schijf en uiteindelijk heeft u een absoluut schone schijf, zonder gebruikersdata of bestandssysteem metadata. Om een low-level format (volledig formatteren) uit te voeren, kunt u speciale software gebruiken, zoals Lowvel. Maar doe dit alleen als u een backup heeft van de data of als u de data niet meer hoeft te recoveren.

Hoe recover je data van een geformatteerde apparaat

als u uw apparaat heeft geformatteerd en u zich later realiseert dat er belangrijke data op stond, kunt u proberen om de data te recoveren met speciale software zoals ReclaiMe. Let op: Recovery is alleen mogelijk als u heeft gekozen voor snel formatteren in plaats van volledig, dus dat low-level format programma's niet zijn gebruikt.

Om data te recoveren van een geformatteerd apparaat:

  1. Download en start ReclaiMe File Recovery.
  2. In de lijst met beschikbare apparaten, selecteert u het geformatteerde apparaat (Kijk voor het apparaat onder de USB apparaten sectie) en klik op Start.
  3. Select the device in ReclaiMe
  4. Wacht tot de software klaar is met scannen.
  5. Controleer de kwaliteit van de recovery door middel van de Preview functie.
  6. succesfull recovery in ReclaiMe
  7. Koop een licensie en kopieer de data.

Heeft u nog vragen?