Harde schijf/SD kaart/USB stick presenteert zicht niet

Soms gebeurd het dat u een extern opslagmedium aan uw PC of laptop koppelt maar dat het medium niet zichtbaar wordt in Deze Computer. Er zijn 2 belangrijke redenen waarom het apparaat niet wordt weergegeven:

  1. Bestandssysteem fout. Het bestandssysteem is verantwoordelijk voor de manier waarop data wordt opgeslagen op het apparaat. Externe opslag apparaten gebruiken vaak één van de Windows bestandssystemen: FAT32, exFAT of NTFS. Verschillende virussen, onveilig verwijderen, spanning die wegvalt kunnen de integriteit van het bestandssysteem verstoren en leiden tot verlies van data. Over het algemeen kan het formatteren van het apparaat het probleem verhelpen. Maar voordat u de schijf formatteerd, wilt u wel weten hoe u de data kunt recoveren. Blijf lezen om er achter te komen hoe u dit kunt doen.
  2. Fysieke schade aan het apparaat. In dit geval lijkt het apparaat overleden. Als het een USB Stick is, gaat het lampje niet knipperen. Als het een harde schijf is, dan hoor je niet het gebruikelijke geluid van het spinnen van de schijf. Alternatively, it may happen that the disk itself works correctly but the error is caused by the enclosure. Voor meer informatie over hoe u toegang kunt krijgen tot de data in het geval van een behuizingsprobleem, zie more information on how to get access to the data in case of an enclosure failure, deze pagina.

Waarom wordt de schijf niet weergegeven in Windows.

Om te begrijpen wat voor schade er is, logische of mechanische, gaat u naar Disk Management en controleert u of het apparaat daar nog te zien is. Als u het apparaat nog kunt zien, is de schade zeer waarschijnlijk logische schade en kunt u vaak redelijk eenvoudig de data recoveren en daarna gebruiken als voorheen. Zo niet, dan heeft u waarschijnlijk te maken met fysieke schade en dan zijn de opties om de schijf te (laten) repareren of weg te gooien.

Om bij Disk Management in Windows 10 te komen, klikt u op Windows+X en kiest u Disk Management vanuit het menu. In other Windows verions, just click Start and type indiskmgmt.msc

Als u de schijf ziet in Disk Management, probeert u eerst de data te recoveren met data recovery software zoals ReclaiMe en daarna pas probeert u het probleem te verhelpen door de schijf volledig te formatteren.

Hoe recovert u data als de schijf niet wordt weergegeven in Deze Computer

  1. Bedenk van te voren waar u de te recoveren data gaat opslaan. Bereid opslag voor: een externe harde schijf, een usb-stick een netwerk-apparaat.
  2. Download, installeer en start ReclaiMe.
  3. Kies uw te recoveren apparaat en klik op Start.
  4. Data Error Recovery in ReclaiMe
  5. Wacht tot de software klaar is met scannen van het apparaat.
  6. Schat de recoverykwaliteit in met gebruik van de Preview functie.
  7. Koop een licentiesleutel en kopieer de data.

Hoe maakt u een apparaat zichtbaar onder Windows

Zodra u de data heeft gerecovered en heeft gecontroleerd of de data kan worden geopend, kunt u starten met het repareren van de schijf. Om de schijf zichtbaar te maken onder Windows, moet u de schijf formatteren..

In Disk Management, rechtsklikken op de partitie en kies Formatteren. Merk op dat er twee soorten van formatteren zijn. – snel en volledig. U kunt meer lezen over de verschillen op deze pagina. In het kort is het verschil het volgende: snel formatteren veranderd alleen de partitietabel terwijl volledig formatteren de sectoren volledig overschrijft met nullen. Vaak is snel formatteren genoeg om problemen met bestandssystemem gerelateerde problemen en kunt u Snel formatteren aanvinken en op OKklikken.

Perform a quick format

Heeft u vragen?