0x00000024: NTFS_FILE_SYSTEM – hoe los je dat op?

Fout code 0x00000024 kan voorkomen door veel verschillende oorzaken. Over het algemeeen is het zo dat het ntfs.sys systeembestand, die verantwoordelijk is voor lezen en schrijven van data op NTFS schijven, bechadigd is.

Error 0x80070570

De hoofdzaken voor een Blue Screen of Death (BSOD) door een 0x00000024 fout zijn:

 • Systeemfouten.
 • Een harde schijf met problemen of een defecte SATA kabel.
 • Compatibiliteitsproblemen van sommige programma's met het geinstalleerde operating system of van de PC configuratie.
 • Defecte harde schijf drivers.
 • Virussen.
 • Geheugenproblemen.

Als uw PC crasht direct na het opstarten van Windows, probeer dan op te starten in de safe mode.

Om dit te doen moet u de computer opnieuw opstarten.

Tijdens het opstarten druk u op de "F8" toets en selecteert u Start het OS in de veilige modus.”

Hoe repareer je een 0x00000024 foutmelding

 1. De makkelijkste wat je kunt proberen in het geval van een 0x00000024 fout is om antivirussoftware te laten scannen naar mogelijke virussen op uw PC.
 2. Als u recent nieuwe software hebt geinstalleerd op uw PC, dan kan het zijn dat deze software de oorzaak is van de 0x00000024 foutmelding. In dat geval kunt u de software deinstalleren en kijken of dat het probleem verhelpt. Incompatible programma's zijn vaak programmas die defragmenteren, anti virus software en backup software.
 3. Het kan ook zijn dat een BSOD met de NTFS_FILE_SYSTEM foutmeldign wijst op een geheugenprobleem. Dit is zelfs een veel voorkomend probleem wanneer er geheugenbankjes worden geinstalleerd die niet compatible zijn met de rest van de hardware of met elkaar. Microsoft heeft gratis programma's om RAM geheugen te testen. Vanaf Windows Vista is een RAM test mogelijkheid ingebouwd. Voor eerdere versies van Windows, kunt u deze software proberen. RAM controle programmas zijn redelijk eenvoudig en vragen geen speciale acties van uw kant. Houd er wel rekening mee dat de analyse traag kan zijn. Lees meer over hoe u geheugen kunt testen. Als u meerdere geheugenslots heeft moet u ze één voor één testen.
 4. Als alles hierboven niet helpt en het lukt nog niet om de 0x00000024 foutmelding te verhelpen, dan moet u rekening houden met defecte systeembestanden. Om systeemofuten te verhelpen, kunt u het ingebouwde CHKDSK programma gebruiken, maar dit raden we niet aan als de data op de schijf belangrijk voor u is omdat CHDSK de data aantast en u daarmee dus ook data kwijt kunt raken.
 5. De laatste die u als verdachte kunt aanmerken van de 0x00000024 foutmelding is de harde schijf zelf. Controleer eerst of de kabel goed is en goed vast zit. Probeer de kabel eens op een andere SATA poort aan te sluiten en gebruik een andere kabel waarvan u weet dat die het doet. Kijk daarna of de schijf zelf nog goed is door middel van S.M.A.R.T. monitoring programma's zoals HDSentinel. Als u ziet dat er problemen zijn met de schijf, kopieer dan de data zo snel mogelijk naar een andere schijf vervang de slechte schijf voor een nieuwe.

Als u geen toegang heeft tot uw data, maar de schijf is nog wel zichtbaar in Disk Management, dan kunt u proberen de data te redden met speciale data recovery software zoals ReclaiMe File Recovery.

Hoe recover je data in het geval van een 0x00000024 melding

 1. Download en installeer ReclaiMe File Recovery.
 2. Selecteer het apparaat in de lijst met beschikbare apparaten en klik Start.
 3. Wacht tot de software klaar is met scannen.
 4. Controleer de kwaliteit van de recovery middels de Preview functie.
 5. succesfull recovery in ReclaiMe
 6. Prepareer een apparaat om de data naartoe te schrijven, bijvoorbeeld een externe harde schijf, en verbind deze met de computer.
 7. Koop een licentiesleutel, activeer de software en start met kopieëren.

Zodra de data is gekopieerd naar een veilige locatie, kunt u de slechte schijf vervangen voor een nieuwe.

Heeft u nog vragen?