Hoe recover je data van een externe harde schijf - logisch probleem

Logische problemen met externe harde schijven omvatten:

  • Filesysteem problemen, bijvoorbeeld een externe harde schijf die zich presenteert als RAW, wat kan gebeuren door de schijf niet veilig te verwijderen uit de usb-poort. Als je de schijf probeert te openen, vraagt het systeem hem te formatteren – NIET DOEN.
  • Per ongeluk formatteren van de externe harde schijf. Het is belangrijk om nooit data te schrijven naar een externe harde schijf waar u data van wilt recoveren. En dus ook niet formatteren.
  • Per ongeluk verkeerde bestanden verwijderen Het is belangrijk dat u stopt met het gebruiken van de schijf zodra u merkt dat u data kwijt bent. Schijf ook geen data terug naar dezelfde schijf als waar je deze van probeert te recoveren. Het kan namelijk zo zijn dat u daarmee data overschrijft die nog gerecovered moet worden.

De oplossing voor al deze zaken is dat u data recovery software gebruikt en de data opslaat op een veilige locatie.

Het belangrijkste is om er zeker van te zijn dat uw operating system uw harde schijf ziet. De eenvoudigste manier is om Deze Computer te openen. Als u de schijf niet ziet controleert u dan of u de schijf ziet in Disk Management - klik op Windowstoets + R op het toetsenbord, type diskmgmt.msc and druk daarna op Enter.

Als uw schijf wordt weergegeven in Deze Computer of anders in Disk Management, Gebruikt u dan ReclaiMe File Recovery om de data te recoveren. Zo niet, dan kan ook andere data recovery software uw data niet recoveren. Dit kan alleen als uw harde schijf wordt herkend door de PC. Dat de schijf niet wordt herkend kan komen door een defecte behuizing of een slechte harde schijf binnen in de behuizing.

Als uw harde schijf wordt herkend door de PC, maar de data kan niet gelezen worden, dan kunt u onderstaande instructies lezen om de schijf te recoveren.

Externe harde schijf recovery met ReclaiMe

  1. Zorg er voor dat u voldoende vrije ruimte heeft op een harde schijf waar u van weet dat deze goed is of een schijf in uw netwerk om alle data op op te slaan.
  2. Download, installeer en start ReclaiMe File Recovery.
  3. Zoek het apparaat waarvan u data wilt recoveren in de apparatenlijst. Waarschijnlijk vind u hem onder de "USB apparaten" in het overzicht. (Heeft u hulp nodig om uw schijf te identificeren?). Externe harde schijven hebben vaak maar 1 partitie, dus als er geen logische schijf is gevonden bij uw apparaat, laat ReclaiMe dan de fysieke schijf analyseren.
  4. Dubbelklik op de schijf om de recovery te starten.
  5. De bestanden worden weergegeven zodra ze zijn gevonden.
  6. Selecteer de bestanden en/of mappen die u wilt recoveren en klik op de Save knop in de werkbalk. U kunt ook klikken op Save en dan Sla alles op kiezen in het menu.

Alles stappen op video

Heeft u nog vragen?