Data recovery van een USB stick

Data recovery van een USB stick is een speciale manier van data recovery. Vaak is de data op flash geheugen verloren geraakt door abusievelijk verwijderen, per ongeluk formatteren, een bestandssysteme foutof omdat de usb flashdrive RAW is geworden. Als de stick geen fysieke schade heeft, dan zou het resultaat goed moeten zijn. Alles wat u hoeft te doen is zorgen dat u een opslag gereed heeft waar u de data naartoe kunt kopieren. Als de usb-stick klein is, dan kunt u de data waarschijnlijk gewoon op uw computer opslaan. U moet ook datarecovery softwawre downloaden – ReclaiMe File Recovery.

Het enige probleem waar u tegenaan kunt lopen is dat de usb-stick niet leesbaar is door enige 0 bytes opslag probleem. Als uw usb-stick aangeeft dat hij nul bytes opslag heeft (zero capacity), dan kunt u de data niet recoveren met software alleen. Dan is het een casus voor een laboratorium.

USB schijf recovery met ReclaiMe

  1. Zorg ervoor dat u genoeg vrije diskruimte heeft op een schijf waarvan u weet dat deze goed is, of een netwerkschijf, om alle data naartoe te schrijven.
  2. Download, installeer en start de ReclaiMe File Recovery software.
  3. Vind de usb-schijf waar u de data van wilt recoveren in de apparatenlijst. Uiteraard vind u deze onder de "USB apparaten" sectie. (hulp nodig om uw schijf te vinden?).
  4. ReclaiMe screenshot - pen drive recovery
  5. Dubbelklik op de USB schijf om de recovery te starten.
  6. Uw bestanden worden weergegeven zodfa ze zijn gevonden.
  7. Controleer het recoveryresultaat met gebruik van de Preview functie. Hiervoor selecteert u wat afbeeldingsbestanden (zoals .jpg of .png) en kijkt u of het bestand juist wordt weergegeven..
  8. Koop de ReclaiMe Standard licentiesleutel om de software te activeren
  9. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt recoveren en klik op deSave knop op de werkbalk. U kunt ook klikken op Save en dan Save All selecteren vanuit het menu .
Pen drive recovery - estimate the recovery result

Heeft u nog vragen?