Unformat a hard drive

"Unformat" is data recovery van een schijf die per ongeluk geformatteerd is of data recovery van een chijf die een catastrofale logische fout heeft gemaakt, maar die mechanisch verder goed is.

Belangrijke veiligheidsopmerking: Installeer NOOIT software op de schijf die u wilt unformatteren. Als u de schijf met uw Windows installatie moet deformatteren, lees dan Hoe data te recoveren van een Windows installatie die niet start.

Data recovery na formatteren met gebruik van ReclaiMe File Recovery

  1. Zorg er voor dat u genoeg vrije schijfruimte heeft op een goede harde schijf of op een netwerkschijf om de gerenoveerde data op op te slaan. 

  2. Als u vreemde geluiden hoort, kijkt u dan op vreemde harde schijf geluiden.
  3. Download, installeer en start ReclaiMe File Recovery software.
  4. Identificeer de schijf die u wilt deformatteren in de apparatenlijst.
  5. Unformat a hard drive - select a device
  6. Dubbelkik op de schijf in de lijst om de recovery te starten.
  7. De bestanden worden weergegeven zodra zij worden gevonden.
  8. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt recoveren.
  9. Klik op de Opslaan knop in de menubalk.
Unformat a hard drive - estimate the recovery result

Recovery tijd

Als het enige doel van de data recovery is om bepaalde mappen of bestanden te redden, kunt u beginnen met bladeren door de mapstructuur zodra deze ontstaat. Op die manier kunt u bestanden of mappen soms al vinden voordat de scan helemaal klaar is.

Als u alle mappen en bestanden van de geformatteerde schijf nodig heeft, of als de bestanden die u zoekt niet gelijk zichtbaar worden, dan adviseren wij u om te wachten tot de scan klaar is. Ookal kan dit soms enkele uren duren.

Gedurende het unformat proces, wordt data terug gevonden gedurende de hele tijd, waar bij de verwijderde bestanden recovery het process vaak al binnen enkele minuten na het scannen gevonden wordt. Dit heeft te maken met het feit dat bij verwijderde bestanden de "index" waar welk bestand stond nog wel goed is, terwijl dit bij volledig formatteren niet meer zo is.

Meer informatie

Lees meer over verschillende vormen van formatteren.

Heeft u nog vragen?