iSCSI LUN recovery

Hoewel het iSCSI protocol best oud is (IBM kondigde de technologie al aan in 1998), wint de technologie nu pas aan populariteit in de netwerk data opslag.

iSCSI is een afkorting voor Internet Small Computer System Interface. Dit is een protocol voor de interactie en het beheer van opslagsystemen, servers en clients. Het iSCSI protocol wordt gebruikt om data via het netwerk te transporteren en het staat toe om een schijf te zien alsof hij fysiek verbonden is met het systeem, terwijl hij op een heel andere plaats kan zijn.

Steeds meer NAS apparaten worden gebruikt voor het opslaan van iSCSI LUNs. Dit protocol is beschikbaar in Synology, QNAP en andere NAS apparaten.

Als u per ongeluk een iSCSI LUN heeft verwijderd, of u heeft per ongeluk data verwijderd van een iSCSI LUN, of u kunt geen toegang krijgen tot de data die opgeslagen is op uw NAS, dan kunt u "Doe het zelf" data recovery proberen, maar houd er rekening mee dat het recovery proces behoorlijk verschilt van de recoverey van "niet" iSCSI apparaten. Daarnaast zijn er maar weinig software oplossingen voor iSCSI data recovery. ReclaiMe File Recovery is één van de paar programma's die data kunnen recoveren van NASsen met iSCSI LUNs in de automatische modus. storing iSCSI LUNs.

Hoe recover je data van iSCSI LUN met ReclaiMe

 1. Preparer een opslagapparaat waar u de gerecoverde data naartoe kunt kopieren.
 2. Haal de schijven uit de NAS en verbind ze met een Windows computer. Verbind de schijven bij voorkeur direct aan het moederbord omdat een USB verbinding niet zo stabiel is. Het kan gebeuren dat een schijf offline gaat tijdens het scannen en dat u opnieuw moet beginnen.
 3. Download, installeer en start ReclaiMe File Recovery.
 4. Selecteer het apparaat wat u wilt scannen - kijk onder BTRFS, of Linux md-raid of Linux LVM – en klik op Start.
 5. Select a volume holding iSCSI LUN for recovery
 6. Wacht tot de software de data presenteert. Zoek naar de EXT of BTRFS map.
 7. Open de EXT or BTRFS map en kijk of er een iSCSI map staat in de mapstructuur.
 8. iSCSI LUN in top-level folders
 9. Klik op een willekeurig bestand voor een preview en krijg een waarschuwing over iSCSI LUNs waarin u een LUN kunt selecteren waar u de data van wilt recoveren. Als u data van meer LUNs wilt recoveren dan moet u de recovery voor iedere LUN apart uitvoeren.
 10. Select an iSCSI LUN for recovery
 11. In het nieuwe scherm selecteert u de partitie en klikt u op Start.
 12. Launch iSCSI recovery in ReclaiMe
 13. Wacht tot de software start met het tonen van iSCSI LUN data. ReclaiMe is gemaakt om de data al vroeg in het proces te laten zien en daardoor hoeft u niet altijd te wachten tot de software helemaal klaar is met scannen. Typically, after 5-10% of scanning all data is already recovered.
 14. Schat de kwaliteit van de recovery in door gebruik te maken van de Preview functie — Klik op een afbeeldingenbestand (.jpg, .tiff) en kijk of deze goed wordt weergegeven. Als deze goed zijn dan is het waarschijnlijk dat de rest van de bestanden ook goed zullen zijn. Hierna kunt u starten met kopieren van de bestanden.
 15. Check quality of iSCSI recovery in ReclaiMe
 16. Koop een Ultimate licensiesleutel, activeer de software en kopieer de gerecoverde data naar de vooraf geprepareerde opslag.

Alle stappen op video

Heeft u nog vragen?